2mijl nGroningen

Zwem2mijl

**UPDATE**

Waterschap Noorderzijlvest heeft recent metingen uitgevoerd en vastgesteld dat de concentratie blauwalg zorgt voor een slechte zwemwater kwaliteit in het Paterswoldsemeer en Hoornsemeer. Als organisatie kunnen en willen we geen risico nemen voor wat betreft jullie gezondheid en hebben we geen andere keuze dan te annuleren.

De zwem 2 mijl is een recreatieve zwemprestatietocht over 3.4 km. De organisatie is in handen van GVAV Rapiditas Triathlon vereniging uit Groningen. Het evenement vindt plaats aan eind van de zomer. De tocht is bestemd voor geoefende zwemmers (1000m onder de 25 minuten); de zwemlimiet is vastgesteld op 1.45 uur. De start is om 10.00 uur bij restaurant “De Twee Provinciën” aan de Meerweg in Haren en de finish bij restaurant “Kaap Hoorn” aan het Hoornse Meer in Groningen.

Algemeen

De start van de Zwem2mijl is met ingang van 2022 bij “zeilvereniging VWDTP” aan de Meerweg 227 te Haren.. Hier begint de oversteek van het Paterswoldsemeer en het Hoornsemeer met finish bij restaurant “Kaap Hoorn” in Groningen. De finish is op de kop van restaurant Kaap Hoorn in Groningen. Vanuit het water is de finish goed zichtbaar door de finishboog. De zwemmers worden op het terras van restaurant Kaap Hoorn binnengehaald. Hier is verzorging en wordt de tijd geregistreerd.

Het evenement heeft een recreatief karakter en richt zich op de geoefende zwemmer die ervaring heeft met het zwemmen in open water. We raden de zwemmers zonder wetsuit aan om het lichaam in te smeren met vet/olie, afhankelijk van de buitentemperatuur.

Tijdschema

08.30 – 09.30 uur aanmelden
09.00 – 09.30 uur inname tassen etcetera
09.35 – 09.40 uur briefing op het terras restaurant
09.40 – 09.50 uur mogelijkheid tot inzwemmen
09.58 uur aftellen 
10.00 uur startschot
10.40 uur verwachte aankomst 1e deelnemer(ster) (Kaap Hoorn)
11.45 uur laatste deelnemer(ster) en afsluiting

Melden

Elke deelnemer dient zich aan te melden bij het startbureau in restaurant “de Twee Provinciën” aan de Meerweg te Haren. De deelnemer ontvangt een genummerde badmuts die toegang geeft tot de startsluis. Het is verplicht om deze badmuts te dragen! Er is geen na-inschrijving mogelijk.

Vervoer terug naar de start

Er is beperkt vervoer van de finish terug naar de start, echter alleen als u dat bij uw inschrijving heeft aangegeven.

Verkleden

Bij het meldpunt kan men zich verkleden. Tassen, kleding etc kunnen bij de start worden achtergelaten. De organisatie neemt daarnaast ook tassen van de start mee naar de finish. Graag goed afsluitbare tassen gebruiken. Geen plastic tassen etc.

Limiet

De zwemlimiet is 1.45 uur. Bij het verstrijken van de limiet wordt iedereen uit het water gehaald en per boot naar de finish gebracht.

Veiligheid

Voor uw eigen veiligheid zijn tijdens het evenement voortdurend diverse kano’s en reddingsboten op het water aanwezig. Mocht u om wat voor reden dan ook hulp nodig hebben, probeert u dit dan tijdig duidelijk zichtbaar te maken met armgebaren. Belangrijk is dat u in nood de punt van de kano grijpt, niet het midden van de kano of de kanovaarder zelf.

Route

Waterkwaliteit en temperatuur

Een wetsuit is verplicht zodra de watertemperatuur beneden de 16 graden Celsius is. Dit is niet de verwachting. Boven de 24 graden Celsius is een wetsuit verboden (conform reglement Nederlandse Triathlon Bond). De kwaliteit van het water is voortdurend onder controle van het Meerschap Paterswoldsemeer en Hunze en Aa’s. Op dit moment is geen waarschuwing uitgegeven dat zich blauwalg bevindt in het gebied van de prestatietocht. Mocht de waterkwaliteit dusdanig verslechteren dat het niet meer verantwoord is om hierin te zwemmen dan zal de organisatie doen besluiten het evenement af te gelasten. 

Slecht weer protocol

Indien het weer voor de start of tijdens de prestatietocht het niet toelaat om veilig te zwemmen, zal de organisatie de wedstrijd niet door laten gaan of afbreken. Houdt u hier rekening mee. Als de tocht is gestart en de organisatie vindt het niet verantwoord om de tocht te vervolgen dan wordt het noodprotocol in werking gesteld, bijvoorbeeld bij een onweersbui. De deelnemers die zich dan in het water bevinden, zullen zo snel mogelijk op de hoogte worden gebracht. Het afgelasten zal d.m.v. fluitsignalen en scheepstoeters bekend worden gemaakt. U wordt verzocht het water zo snel mogelijk te verlaten en op eigen gelegenheid naar de startlocatie te komen. Iedere deelnemer is verplicht de aanwijzingen van de organisatie op te volgen. Veiligheid gaat voor alles!

Laatste informatie

Een week voor het evenement krijgen alle deelnemers via het opgegeven e-mailadres een nieuwsbrief met de allerlaatste informatie over dit zwemevenement.

Registratie open vanaf: 01-06-2021

Race day: 04-09-2022 Race start time: 10:00

Race end day: 04-09-2022 Race end time: 11:45

afstand: 3.4km

Organisator: GVAV

Locatie: zeilvereniging VWDTP

plaats: Meerweg 227

plaats: 9752 XD Haren

Meer informatie: Link to event

registratie: Direct inschrijven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven