UltraEbre

Last updated on mei 25, 2020

Registratie open vanaf: 20-07-2019

Race day: 01-08-2020 Race start time: 05:45

Race end day: 01-08-2020 Race end time: 13:30

plaats: Tortosa

afstand:

land: Spain

Link to event

Organisator: xswim project

COVID-19 UPDATE

2-5-2020:
Als gevolg de mogelijke versoepeling van de regels in de komende maanden is besloten om Ultraebre marathon swim te verplaatsen van 4 Juli naar 1 augustus.
Hierdoor hebben meer zwemmers de tijd gekregen om na de lockdown in hun hun land hun zwem conditie weer op peil te brengen en hoopt men dat er minder reisbeperkingen gelden.


We inform you that the preparations are continuing in the usual way for the celebration of the event, scheduled for the 4th of July. In addition to the routine organizational tasks, the daily monitoring of the progress of the COVID-19 pandemic is added, trying to foresee possible repercussions in this regard.

De 9e UltraEbre swim marathon.
Een zwemwedstrijd van 30,830 meter in de Ebro rivier met de stroom mee

Deelnemers:

Aantal deelnemers: 50
Wachtlijst grootte: 100

Prijzen:

190 euro met eigen kayaker
290 euro met ingehuurde kayaker

Medisch Certificaat:

verplicht

Licentie:

Niet verplicht

Ebre 30km route

Sector 1. Tivenys-Tortosa.

Deze sectie, ook bekend als de vijf-eilanden, verdelen we in twee fasen. Over het algemeen vinden we een sector met sterk stromende secties die afneemt op punten waar de rivier breder wordt.

De eerste etappe gaat langs de Masos- en La Plana-eilanden, richting Xerta, en bereikt Bitem in een gedeelte waar de rivier langzamer gaat stromen.

In de tweede fase passeren we de Audí-eilanden en het eiland Xiquina, dat Tortosa via de Pont de l’Estat en de Eiffel Brige naar de roeiclub-pier brengt.

Cut off: 3 uur. Pier van Tortosa.

Middelpunt van de Ebre Zwem Marathon. De rivier verandert. Einde van een smalle rivier met een gunstige stroom en verandert in een brede rivier met een zeer gladde stroom.

Sector 2. Tortosa-Campredó.

Een sector die ons door de Pont del Mil·lenari, Millenium Bridge, voert, brengt de Illa dels Bous, Bulls Island, en leidt naar de moderne pier van de Tortosa Rowing Club in Campredó. Vanaf hier verliest de rivier de snelheid tot de Campredó-pier, waar je de effecten van de wind en de zee begint te voelen.

Cut off: 6 uur. Campredó pier.

Gecompliceerd punt van de baan. Nog 6 kilometer naar de finish waar de wind en de zee invloed kunnen hebben op het succes van het zwemmen.

Sector 3. Campredó-Amposta.

Het laatste deel, waar het rivieroppervlak tegen ons is door de effecten van de zeewind en je kunt zelfs het effect van stroom tegen ons vinden. Vier bruggen aan het begin van de pijplijn gevolgd door een lange straat rechtdoor tot de laatste drie bruggen, de trein, de snelweg en de hangbrug, Amposta’s deur tot het einde van de reis.

Maximale tijd: 8 uur.

Uitzondering van FINA Open Waters Regels die de zwemmers twee uur sinds de aankomst van de eerste zwemmer geeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.