Believe It Or Not

Cover Believe it or not michael jennings
Title: Believe It Or Not
Published: 2009

Michael Jennings heeft twee keer het Engelse Kanaal overgezwommen en is een voormalig lid van de Channel Swimming Association.
Hij observeerde in de jaren zestig 70 kanaalpogingen, waarvan “slechts 20 succesvol waren”. Hij legt uit: “Het was toen niet zoals het nu met zo’n 250 pogingen dit jaar.”

Een van de beste Britse zwemmers in zijn tijd, Michael Jennings heeft een 311 pagina’s tellend boek geschreven, Believe It … or not !, dat al meer dan 1.500 exemplaren heeft verkocht. 100% van de opbrengst (£ 16.000) is gedoneerd aan een goed doel. .

Michael schreef zijn boek om de 50e verjaardag te vieren van zijn eerste Engelse Kanaal oversteek te vieren.
Frankrijk – Engeland in 1960 in 13:31 – een mijlpaal die maar weinigen hebben bereikt, en om The EllenorLions Hospices te steunen.
“De EllenorLions Hospices zouden minstens £ 6 per verkocht boek moeten Krijgen. Er zit 72 jaar aan levenservaringen zijn in het boek verwerkt.”

En 100% van de opbrengst gaat naar het helpen van anderen – net zoals Michael deed bij al die kanaalpogingen als waarnemer voor de Channel Swimming Association.

Opmerking: naast zijn eerste kanaal oversteek van Frankrijk naar Engeland, voltooide hij in 1966 in 12:59 ook een kanaalzwem van Engeland naar Frankrijk. En hij zwemt nog steeds. In de agegroup 70plus werd hij tweede tijdens de 7,5 mijl lange Hellespont Race in Turkije. Waar hij nipt werd verslagen door de Australische Olympische held Murray Rose.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.