De Warande

Recreatieoord De Warande, voorheen alleen een buitenbad, is sinds 2015 een begrip in Gemeente Oosterhout. Met drie verschillende zwembaden kan Sportbedrijf Oosterhout verschillende doelgroepen onderbrengen onder hetzelfde dak. Zo is er in het 50m sportbad een wereldrecord gezwommen door Maarten van der Weijden, maar is er op ditzelfde moment ook een zeester-diploma behaald tijdens het babyzwemmen in het doelgroepenbad.

Binnenbad

Zwembad De Warande heeft 3 binnenbaden:

  • 50m sportbad
    Het sportbad heeft acht banen met een lengte van 50m. Door de klapwand in het midden van het zwembad kan het zwembad ook in twee 25m baden worden verdeeld, ook beschikt het zwembad over dakramen die deels open kunnen. Het sportbad kent een watertemperatuur van 27 graden Celcius.
  • 25m instructiebad
    Het instructiebad heeft zes banen met een lengte van 25m. Het zwembad is in vergelijking tot het sportbad warmer, namelijk: 29 graden Celcius. Bij banenzwemmen in het instructiebad kan ook de whirlpool gebruikt worden. Dit zwembad beschikt over een beweegbare bodem waardoor dit bad voor verschillende doelgroepen in te zetten is.
  • 15m doelgroepenbad
    Het doelgroepenbad is het warmste zwembad van De Warande met een temperatuur van 32 graden Celcius. Dit zwembad heeft een afmeting van 15m bij 10m en heeft beschikking tot een beweegbaar mindervalide platform. Hierdoor is het doelgroepenbad niet alleen geschikt voor kleine kinderen, maar ook voor mindervalide personen.

Buitenbad

In de zomermaanden is er naast de drie eerder genoemde zwembaden ook een prachtig buitenpark welke tijdens het zomerse weer beschikbaar is voor de nodige zwem fun.
De buitenbaden zijn NIET geschikt voor banenzwemmen

Horeca

Bij Grand Café De Warande terecht voor een lekker drankje, broodje, friet, snack of een ijsje.

Parkeren

Zwembad De warande heeft gratis parkeren en een fietsenstalling